Categories Aktuelt Nyhed

Unge politikkere giver deres bud på fremtidens frivillighed

Soma Mayel (Rad. V.), Mikkel Hartwich (K), Laura Schrøder Mortensen (V) og Sarah Lykke Kjær-Pedersen (S) debatterende til Frivilligcenterets 10 års jubilæum de næste 10 års frivillighed i Fredensborg Kommune foran en spørgelysten sal på KulturStationen, Humlebæk, fredag d. 24. september.

Selvom de fire unge politikkere alle var vel under de 30 havde de alle mange timers frivilligt arbejde i rygsækken og det var tydeligt at det var et emne der optag dem alle. En tendens der blev påpeget var at unge i dag er meget engagerede og bevidste – mere nu end tidligere. Derfor er der et stort potentialer i den yngre generation. men det er ikke sikkert at de finder ind i traditionelle frivillige roller. Flere i panelet havde således udfordrende erfaringer med at rekruttere unge ind i f.eks. idrætsforeninger.

Et af salens spørgsmål var hvordan mere veletablerede foreninger kan tiltrække de unge som frivillige. Der kom mange gode tips fra det unge panel. Bl.a. at huske vigtigheden i at anderkende de unge for deres indsats, bruge de sociale medier for de unge bruger og fællesskabets vigtighed for at unge engagerer sig. Som alle frivillige vil unge ikke “bruges” af en forening. Foreningen skal overveje hvad de kan gøre for at den unge igennem det at være frivillig i foreningen bliver beriget.

Debattens andet tema var den mentale sundhed. Her blev der foreslået gratis psykologhjælp for unge og vigtigheden af af skabe kendskab til allerede eksisterende frivillige tilbud.

Aftenens sidste spørgsmål gik på ligestillingens plads i den mentale sundhedsudfordring. Nemlig at mænd har en generel dårligere mental sundhed end kvinder.

Fra Frivilligcenteret skal der lyde en STOR TAK til de fire paneldeltagere og et held og lykke i valgkampen!