Categories Aktuelt

Tilmeld din forening til Fællesskaber mod Ensomhed

Er du en del af en forening, som drømmer om at være med til at bekæmpe en af tidens rigtig store udfordringer – nemlig ensomhed blandt ældre? Så kom og bliv en del af Frivilligcenterets kommende læringsfællesskab Fællesskaber mod Ensomhed.

I samarbejde med Fredensborg Kommune inviterer Frivilligcenteret nemlig lederteams fra frivillige fællesskaber og foreninger til at gøre en målrettet indsats for at bekæmpe ensomhed blandt seniorer i Fredensborg Kommune.

Baggrunden er, at ensomhed er et stort problem – også blandt seniorer. Det kan føre til depression, isolation, meningsløshed, sygdomme og tidlig død. En af løsningerne kan være at hjælpe medmennesker ind i fællesskaber.

Måske er du med i eller leder i en af vores mange seniorfællesskaber, der allerede modvirker ensomhed. Måske drømmer du om at invitere og inkludere nye i jeres fællesskab, men er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an.  I Fællesskaber mod Ensomhed mødes cirka ti foreninger fire gange på to år for sammen at forandre vores fællesskaber, så flere seniorer får lov til at opleve glæden ved at være i et fællesskab.

Hvad går læringsfællesskabet ud på?

 • Igennem to år får I hjælp til at udvikle jeres fællesskab, skabe forandringer og gøre en forskel.
 • Læringsfællesskabet er et sjovt og inspirerende fællesskab med andre ledere for andre seniorfællesskaber i vores kommune.
 • Hvert team som deltager analyserer deres eget fællesskab og lægger planer for, hvordan deres fællesskab vil implementere den nye viden og inspiration.
 • Vi holder hinanden ansvarlige på at gøre en forskel. Læringsfællesskaber er ikke bare snak. Vi vil gøre en forskel i virkeligheden.

Tid og sted:

De 4 samlinger ligger i februar 2024, september 2024, januar 2025 og september 2025. Første samling finder sted d. 8. februar 2024 kl. 10.00–13.30.

i Byens Hus, Egedalsvej 2 i Kokkedal. til tre timer med inspiration, udfordrende samtaler og lægger konkrete planer for hvordan vi kan ændre vores fællesskaber så de bliver endnu mere inkluderende og gæstfrie.

Hvorfor skal I deltage: Fordi det at hjælpe bare en ny senior fra ensomhed til fællesskab gør en verden til forskel for det menneske. Med lidt fokus og engagement kan du opleve det dybt meningsfulde ved at ikke bare at hygge sig med dem du kender i foreningen, men blive et fællesskab der igen og igen gør en kæmpe forskel for en med-senior.

Pris og tilmelding:

Det er gratis at deltage. Læringsfællesskabet er betalt af Fredensborg Kommune og Frivilligcenteret. Tilmeld din forening ved at sende en mail til Bennedikte Charlotte Lavik Bruun bebru@fredensborg.dk inden d. 7. januar 2024.

I tilmeldingen skal du skrive:

 1. Hvilken forening du tilmelder
  1. Hvem der er teamleder for jeres team
  1. Navn og mailadresse på alle (mellem 3-5) som deltager fra jeres team.

Vær opmærksom på:

 • at formanden eller lederen for fællesskabet skal kunne deltage i alle fire samlinger.
 • At man kan ikke deltage som enkeltperson – udelukkende som et fast lederteam.

Har du spørgsmål: Kontakt Peter Søndergaard, leder af Frivilligcenteret på Peter@frivilligcenteret.dk eller på 30284085.