Mød de 8 nominerede til Årets Ildsjæl 2020

Mød de 8 nominerede til Årets Ildsjæl 2020

Et af hængepartierne fra et Coronaramt 2020 er uddelingen af uddelingen af Årets Ildsjæl-pris, som ifølge traditionen skulle være uddelt i forbindelse med Frivillig Fredag, den sidste fredag i september, den landsdækkende mærkedag for den sociale frivillighed.

Vinderen blandt de 8 nominerede var valgt, men spændingen blev ikke udløst! Det skal der rådes bod på d. 10. juni hvor Frivilligcenteret i forbindelse som den årlige generalforsamling uddeler prisen.  

Nedenfor kan du møde de 8 nominerede. Igen i år er der et meget stærkt hold indstillet som nominerede til Årets Ildsjælpris. Alle 8 nominerede gør en kæmpe indsats og giver samlet et flot billede af den mangfoldighed der findes i den sociale frivillighed.

Vinderen af prisen får udover æren en gave på 5.000 kr. Prisen uddeles i Frivilligcenteret, Teglgårdsvej 423A, 3050 Humlebæk, d. 10. juni mellem kl. 17:00 – 17:45. Efter prisuddelingen serveres der en lækker tapas-platte og kl. 18:15 begynder Frivilligcenterets generalforsamling hvor alle er velkomne.

Har du spørgsmål til prisen eller processen omkring prisuddelingen er du mere en velkommen til at kontakte Frivilligcenteret på info@frivilligcenteret.dk

Her kan du møde de 8 nominerede til Årets Ildsjæl 2020.

Det er åbenlyst at det er en næsten umuligt beslutning at vælge én til Årets Ildsjæl blandt disse fantastiske frivillige.

Lone Kirkwood

Otte dage før, Danmark lukkede ned pga. covid-19, blev Lone, igennem Kokkedal på Vej´s ”Samtalevenner”, introduceret for et iransk par, som har fået asyl i Danmark. Det iranske par har kun været i Danmark i få år, men har allerede godt fat i sproget og venter en lille pige.

Da det pga. COVID19 ikke var muligt at mødes fysisk. Det stoppede imidlertid ikke deres relation, som fortsatte online. Nu er de igen begyndt at mødes og at spise mad hos hinanden og kom tættere på hinandens liv og udfordringer.

Lone har derfor bl.a. kontaktet kommunen for at få alt på plads omkring kvindens barsel og rettigheder i forbindelse med den. Ligeledes har hun indsamlet babytøj og -udstyr til parret, så alt er klar, til den lille pige kommer. Aftalen er at når babyen kommer, er det Lone, parret ringer til, så hun kan hente dem på hospitalet og bringe dem sikkert hjem til deres lejlighed.

Til trods for et krævende arbejde med ansvar og stor rejseaktivitet har Lone givet meget mere af sig selv, end konceptet ”Samtalevenner” lagde op til. Det har hun gjort, fordi hun ikke kunne lade være, når hun kunne se, at hun havde ressourcerne og mulighederne for at gøre en forskel i andres liv

Amparo Gomez

Amparo er uddannet psykolog fra Spanien og begyndte som frivillige psykologisk rådgiver kort tid efter hun var kommet til landet. Hun har en energi og kærlighed til mennesker der er i udfordrende situationer, som gjorde at hun ikke kunne lade være.

Hun har været aktiv fra starten i Selvhjælp og gør et stort arbejde for skilsmissebørnene. Amparo tager et stort ansvar for børnene i gruppen og gør sit bedste for at give dem alle et trygt og rart rum med plads til det der fylder i dem. 

Vågetjenesten under Ældre Sagen


Fra 2014 har Vågetjenesten våget over døende i deres sidste tid med et ønske om, at ingen skal dø alene. Der er behov for vågetjenesten når den døende ikke har en familie, eller når de pårørende trænger til aflastning.

Fra Marts 2019 til Marts 2020 har Vågetjenestens 18 frivillige våget i 484 timer på 70 dage!

Sara Mesfun

Sara har særligt øje for de mest udsatte borgere og generelt en masse kærlighed og omsorg for dem hun møder på sin vej. Sara er både formel frivillige i bl.a. Nivå Nu, Bydelsmødrene og Lær At Tackle-kurserne og uformelt igennem hendes engagement i eritreiske tilflyttere som hun har hjulpet på plads i det danske samfund. Bl.a. mødes hun ugentligt med en gruppe eritreiske mødre og deres småbørn, for at introducere dem til livet med småbørn i Danmark og lokalt foreningsliv.

”Dér hvor behovet er, dér træder jeg til”, synes at være Saras tankegang. Uden behov for at gøre opmærksom på sig selv, arbejder Sara stille og roligt på at skabe plads til alle.

Erling Vraa

Erling har kastet al sin energi, viden, erfaring og medmenneskelighed ind i lederskabet af Ældre Sagen her i Fredensborg, og sammen med mange andre herfra, kan ÆS/Fredensborg bryste sig med mere end 7.000 medlemmer, heraf 400 frivillige, som leder 89 aktiviteter med over 900 deltagere, ja flere for dem, som får hjælp ”privat”, cykel- og gåture, bisiddere med meget mere, kommer her ud over. Selv om Erling er formand for så uoverskueligt mange personer og aktiviteter er han nærværende, varm og på fornavn med rigtig mange.  

Louis Sander

Louis Sander Larsen har igennem flere år lagt et stort frivilligt arbejde i både Frivilligcenteret, Flygtninge Vennerne og senest i IntergrationsCaféen.

Alle der møder Louis har mærket hans personlige varme og hjælpsomhed. Måske er en af grundende til at Louis har kunne hjælpe så mange igennem så langt tid at han også evner at sætte grænser for sit frivillige engagement. Han er derfor ikke ”brændt ud” som Ildsjæl, men har stadig ”ild” i sig til gode for mange omkring ham.

Kirsten Brandt

Kirsten har gennem flere år leveret rigtig meget frivilligt arbejde bl.a. i Ældre Sagens forskellige caféer, i Byens Hus Egedal i Kokkedal, hos Bydelsmødrene, Røde Kors i Karlebo for at nævne nogle få.

Også beboerdemokratiet og lokalpolitik har Kirstens opmærksomhed. Hun er 1. suppleant i bestyrelsen i den almene boligafdeling Nordengen, og er også medlem af sit partis bestyrelse og bringer vigtig viden om livet i Fredensborg Kommune videre til lokalpolitikere, ligesom hun bidrager med sin venlighed og imødekommenhed til at også andre føler sig velkomne og tør deltage i demokratiet.

Kirsten forstår at bringe mennesker sammen på kryds og tværs, og heldigvis deler hun gavmildt ud af denne evne til at samle og inddrage alle i det store fællesskab. Kirsten er rummelig – og hos hende er der godt humør og plads til alle i fællesskabet.

Suzan Daoud

Suzan Daoud har igennem mange år engageret sig i bl.a. frivilligt socialt arbejde. Hun er formand for Fredensborg multikulturelle kvindeforening, en forening som arbejder for at fremme kvinders integration i det danske samfund. Hun er en inspirende/rollemodel. Hun er et varmt menneske, hjælper og rådgiver flygtninge frivilligt. Hun har hjulpet mange med bl.a. læsning af breve fra det offentlige, oprettelse af nemid, lægebesøg m.m.