FOLKESUNDHEDSUGEN d. 25. – 31. oktober

FOLKESUNDHEDSUGEN d. 25. – 31. oktober

Kulturstationen, Humlebæk, inviterer til Sundhedsuge i uge 43. Se overskrifterne her og besøg KulturStationens hjemmeside for mere information og tilmelding.

Mandag den 25. oktober
Kl.16.30 Humle Bio, Humlebæk Strandvej 100 – film om demens ”Det er ikke slut endnu”
Kl. 19.00 RÅCREME- koret med den fede lyd – åben korprøve på deres sædvanlige øveaften

Tirsdag den 26. oktober:
Kl. 17.00 ”Hverdag med øget beredskab” – efter corona
Kåre Mølbak vil se lidt tilbage på den hidtidige håndtering af pandemien, og drøfte hvilke mulige veje, der ligger forude.

Onsdag den 27. oktober:
Kl. 10.00 – 13.00 Fredensborg Kommune har fokus på Demens. Tidlig erkendelse af Demens er væsentlig. Kom og hør om Kommunens særlige indsats på området. Der vil være lejlighed til spørgsmål og debat.
Professor Lisbeth E. Knudsen, Seniorrådet indleder og er ordstyrer på dagens program
Kl. 10.05 Centerleder Peter Schultz fortæller om arbejdet på Benediktehjemmet i Fredensborg
Kl. 11.00 Demenskoordinator Lisbeth Bøgholdt og leder Camilla Cyano fortæller om Fredensborg Kommunes tilbud på forebyggelse og behandling af Demens.

Torsdag den 28. oktober:
Kl. 11.00 – 12.15 Fællessang ved Lis Abildtrup – KOM OG SYNG MED

Kl. 15.00 Guidet fælleslæsning med litteraturformidler Rune Christiansen. Få et litterært vitamintilskud, når Fredensborg Bibliotekernes litteraturformidler Rune Christiansen inviterer til guidet fælleslæsning.

Kl. 17.00 – 18.15 De tre bedste råd til mental sundhed
Mental sundhed er et af de varmeste emner i tidens debat. Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve. Det er vigtigt, at vores krop fungerer, men det er mindst lige så vigtigt, at vi trives og har det godt. Forskning har vist at gennem aktivitet, fællesskab og meningsfuldhed kan vi forbedre og styrke vores mentale sundhed.
Velkommen til et interaktivt samtale-foredrag hvor vi sammen undersøger hvordan vi bedst muligt integrerer de tre enkle råd til mental sundhed i vores hverdag.
Foredraget holdes af Peter Søndergaard, dagligleder af Frivilligcenteret


Fredag den 29. oktober 2021
Kl. 11.00 – 13.00 Åbent Hus i Humlebæk dagcenter, Ida Tesdorpfsvej 2, Humlebæk
Mange har måske en mening om, at et dagcenter kun er til brug for mennesker, der føler sig ”meget gamle”. Det forstår vi, der har vores daglige gang på dagcentret ikke . Det kan simpelthen kun skyldes, at man ikke ved selvsyn har været henne og besøge os. Her kan man nemlig konstatere
”At selv om, at der er sne på taget, kan der godt være ild i kaminen”!
Opfordringen må derfor være, at du selv kommer og besøger os, så du kan opdage, at der er mange glade og velfungerende pensionister i et fællesskab, som du også kan blive en del af.

Lørdag den 30. oktober 2021
Kl. 10.00 Tour de Fredensborg

Søndag den 31. oktober 2021
Kl. 11.15 – 13.00 Kreativ workshop for børnefamilier ved cand.pæd. Sarah Due.
Denne dag er den første i en række på 3 søndage, hvor børnefamilier kan besøge KulturStationen i Humlebæk og hygge sig med at bruge gamle bøger til at udfolde deres kreative evner. Søndag den 31. oktober er temaet Halloween. Her kan man lave sit eget uhyggelige skyggeteater/skyggespil, som springer ud af bøgernes sider. Arrangementet er et samarbejde mellem Humlebæk Bibliotek og KulturStationen.

Kl. 10.00 – 12.00 Kan du førstehjælp til børn ? Vil du lære det ?
Kl. 13.00 – 15.00 Førstehjælp for børn – alder 8 – 9 år og opefter
Begge hold undervises af familiefar, paramediciner og førstehjælpsinstruktør Dennis Padtoft fra firmaet ”Den 1.hjælp”