Den Spanske Forening har spredt glæde og musik i .… 30 ÅR!!!

Den Spanske Forening har spredt glæde og musik i .… 30 ÅR!!!

Imponerende 30 år har Den Spanske Musik- og Kulturforening været aktiv og spredt spansk kultur, mad og musik, men også alment menneskelig glæde og fællesskab. TAK FOR DET!

Et stort tillykke skal allerede nu lyde fra Frivilligcenteret til Den Spanske Forening. Tak for al den energi, sang og musik I har bidraget med til arrangementer i Frivilligcentret igennem mange år. I skaber en smuk blanding af kulturel og social frivillighed hvor fællesskaber, livsglæde og omsorg blandes med dans, rejser og lækker mad.

Lidt historie om Den Spanske Musik- og Kulturforening:

Multikunstneren Ana Maria Vega og komponist og musiker Blas Ortega Mirabal stiftede d. 30. martsl 1990 ”Den Spanske Musik- og Kulturforening i Humlebæk. Kommunen hed før Fredensborg-Humlebæk Kommune, men hedder nu Fredensborg Kommune.

Foreningen kom rigtig godt fra start med en fin blanding af spanske, latinamerikanske og danske medlemmer og medlemsskaren har været stødt stigende gennem tiden og har i dag mere end 80 aktive
medlemmer.

Ana Maria og Blas Ortega var et godt makkerpar, og sammen stod de for den glade spanske musikalske underholdning ved foreningens arrangementer, men desværre døde Blas Ortega Mirabal i en alt for tidlig
alder, kun et år efter at foreningen blev stiftet. 3 år efter Blas Ortega Mirabals død, lærte Ana Marie andre musikere at kende, og de stiftede musikgruppen Tenderete.

I dag er der kun Ana Maria og Orlando tilbage fra Tenderete. De
optræder tit sammen med Elvio i foreningen. En gang imellem optræder også andre musikere og kunstnere. Både danske og spanske.

Foreningen afholder flere årlige festlige sammenkomster, hvor der serveres
specialiteter fra det spanske køkken tilsat musikalsk underholdning med
spanske toner. Herudover arrangerer foreningen hvert andet år spændende kulturrejser til Spanien.
Hvis ikke det havde været for formandens (Ana Marias) store entusiasme på det sociale, musikalske og kulinariske område, havde foreningen ikke bestået i dag, så det er med stor glæde, at foreningen, takket været hende, her i 2020, kan fejre sit 30 års jubilæum. Man kan følge foreningen på facebook ”Den Spanske Forening”.

Program for fødselsdagen 12. september kl. 17:00 – 23:30

Ca. 17:00 Dørene åbnes.
Ca. 17:30 Velkomst og et glas sangriaviceborgmester og formand for Kulturudvalget i Fredensborg kommune, Ulla Hardy Hansen, siger et par ord. Den spanske ambassadør i Danmark, Román Oyarzun Marchesi, siger et par ord.
Ca. 18:30 Den store spanske buffet
Ca. 19:30 Underholder Tenderete
Ca. 20:30 Underholder flamencogruppen Tarumba
Ca. 21:30 Salsa undervisning
Ca. 22:00 Underholder Pasión Flamenca

Den Spanske Forening skriver om underholdning, menu og det praktiske:

Velkomstdrink:
Sangria


Underholdning
Flamenco gruppen Tarumba
Tenderete
Pasión Flamenca
Salsa undervisning

Buffet:
Paella
Tun salat
Tortilla
Oliven
Papas arrugas med mojo
Spansk skinke
Kanarisk ret
Kaffe/the, kage og småkager.

Tilmelding senest d. 6. september 2020. Helst pr. mail. Betalingen skal indbetales til foreningens bankkonto eller på MobilePay 61244421 (Poul), samtidig med tilmeldingen. Angiv hvor mange I kommer og skriv ”30 år”.
Da der er begænset pladser, fordeles disse efter ”først til møllen” princippet.
Entre: Kr. 150,- pr. deltager.

Vigtige! Husk at betale inden sidste frist, så der ikke opstår problemer ved indgangen.

Drikkevarer til rimelig pris.

Da festen måske trækker ud, synes vi, at deltagende børn skal være over 15 år.

Påklædning: Selskabstøj. Hvis damerne vil, kan de pynte sig med en blomst i håret, et sjal mv. sådan lidt spansk inspireret.