Categories Aktuelt

Bydelsmødrene kåret til Årets Ildsjæl

Blandt ni nominerede var det Bydelsmødrenene Nivå-Kokkedal, der modtog årets ildsjælspris 2023, da borgmester Thomas Lykke Pedersen afslørede vinderen til arrangementet Frivillig Fredag.

Der kom gang I konfettirør og jubelråb, da spændingen endelig blev udløst og en flok glade bydelsmødre kunne række den store papcheck på 5000 kr. op i luften.

Omkring 150 mennesker var fredag eftermiddag mødt op til Frivilligcenterets åbne og årlige arrangement Frivillig Fredag i Fredensborg bymidte, hvor det frivillige sociale arbejde blev markeret og hyldet.

Og imens arrangementets børneaktiviteter med snobrød, hoppebord, ansigtsmaling og fodbold var i gang udenfor, begrundede formanden for Frivilligcenteret, Ruth Cilwik Jørgensen, valget af Bydelsmødrene. Bydelsmødrene Nivår-Kokkedal består af en gruppe, der gennem 11 år har arbejdet med hjælpe og støtte kvinder, der er udfordret, ved at bygge bro mellem kvinderne og systemet.

”At være Bydelsmor er en seriøs sag. Man gennemgår en uddannelse indenfor bl.a. samfundsforståelse, sundhed og familieliv. Den seriøsitet i frivilligheden er værd at anerkende, og vi tror, at den viser frem til en virkelighed, hvor frivilligheden er en seriøs og afgørende aktør ift. trivsel i vores samfund,” lød det blandt andet i begrundelsen.

Alle borgere kan nominere til prisen for Årets Ildsjæl, det er Frivilligcenterets bestyrelse, der vælger, hvem der skal modtage prisen.