Categories Aktuelt Foreninger Nyhed

Blixen Klub Fredensborg inviterer kvinder over 60 til ny forening

 Blixen Klub Fredensborg er en ny frivillig forening, der tilbyder foredrag, udflugter og andre arrangementer til glæde for kvinder over 60 år i Fredensborg kommune. Socialt samvær, ny viden og inspiration er hjørnestenene. Der findes Blixen klubber i flere nabokommuner, fx Hørsholm og Rudersdal.

Klubben har taget navn efter en markant kvindelig forfatter, men det handler ikke som sådan om Karen Blixen. – Vi glæder os til at kunne byde velkommen til et eller to opstartsmøder i maj eller juni, når regeringen igen har åbnet for muligheden for, at vi kan samles op til 50 personer, siger forkvinde for den nye klub, Linda Thyregod, Nivå.  – Vi vil meget gerne høre fra dig, om du er interesseret i at deltage i opstartsmødet. Så send en mail på https://blixenklub.dk/fredensborg/. Du vil så blive kontaktet, så snart det er muligt at mødes. Pris for deltagelse i opstartsmøde og øvrige medlemsmøder er 25,- kr. i ’kaffepenge’. Vi forventer at mødet bliver afholdt i Egedal Byens Hus, Kokkedal. 

Mødested og -tid –      Vi har endnu ikke fået helt på plads, hvor vi kan afholde vores møder, og hvilken dag og tidspunkt det bliver, men vi har ansøgt kommunen om at kunne afholde vores møder i Egedal Byens Hus i Kokkedal på mandage i lige uger kl. 13.00-15.00, gældende fra mandag den 23. august 2021. Dette kommer først på plads til maj. 

Linda Thyregod henviser i øvrigt til hjemmesiden blixenklub.dk/fredensborg 

Endelig tilmelding Når bestyrelsen medio maj ved, om det som forventet bliver mandage, der kan afholdes møder, får alle en mail med opfordring og link til at melde sig ind og indbetale 100 kr., som er årskontingent for resten af 2021. Der vil max. være plads til 120 medlemmer, øvrige kommer på venteliste. 

Her løftes sløret for nogle af de første foredrag Et foredrag om Grevinde Danner, Rungstedlunds nye direktør Elisabeth Nøjgaard vil fortælle om Karen Blixens pagter, Fredensborgs viceborgmester Ulla Hardy-Hansen vil fortælle om visionerne på ældre- og kulturområdet i kommunen. Krogerup / Aarstidernes direktør Anette Hartvig, Humlebæk, kommer og bl.a. fortæller om sin erhvervsmæssige baggrund og en repræsentant for en gruppe, der søger etablering af et seniorbofælleskab vil fortælle, hvordan man rent praktisk arbejder. Også Helsingørs borgmester Benedikte Kiær vil komme også i starten af det nye år for at holde foredrag. Til det første møde den 23. august vil det være stifter af Blixen Klubberne, Florence Laraignou, der lægger ud. I december holdes der julefrokost. 

Et møde vil typisk starte med en sang og derefter er der foredrag med kaffe/te/kage og pause undervejs. Efter foredraget er der mulighed for at diskutere foredraget, have rundbordssamtaler, tale om andre specifikke emner eller bare løst og fast. I stedet for foredrag, kan der også blive tale om en anden type aktivitet, udflugt, museumsbesøg eller bare socialt samvær.- Så tag godt i mod den nye forening, siger Linda Thyregod. 

På fotoet ses bestyrelsen for Blixen Klub Fredensborg, der blev valgt på en stiftende generalforsamling i februar. Fra venstre en kølig forårsdag ved Fredensborg Slot:Pia Jensen, Caja Winterø, Elizabeth Vonsild, forkvinde Linda Thyregod, Vivien Middelboe og Anne Dorthe Berg. 

Tlf for nærmere information hos forkvinde Linda Thyregod tlf. 28667661.

Hjemmeside https://blixenklub.dk/fredensborg/