Artikler og bøger

Alle bøger kan lånes i Frivilligcenter fredensborg


Strategi og Frivilligt Engagement

Af: Michael Wulff.

Michael Wulffs “Strategi og frivilligt engagement” giver foreningsbestyrelserne en komplet guide til foreningssudvikling og strategisk målsætning.Bogen henvender sig til bestyrelser i mellemstore, mindre eller nystartede foreninger.  Læs mere her.


Motivér den frie vilje

Antologi om fastholdelse og rekruttering af frivillige. Bogen indeholder 11 indlæg skrevet af erfarne konsulenter fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde.  Læs mere her.


Samtaler, der kræver mod

En håndbog med gode råd, inspiration og redskaber til, hvordan du kan hjælpe og støtte frivillige, der har svære samtaler med brugerne i din forening, organisation eller i et kommunalt tilbud.  Læs mere her.


At lede en sag

Grundbog for bestyrelsesmedlemmer i frivillige organisationer. Bogen sætter fokus på ledelse i frivillige organisationer og på bestyrelsens formelle opgaver, strategisk udvikling af organisationen og arbejdsdelingen mellem den øverste ledelse og den daglige ledelse.  Læs mere her.


Den nødvendige frivillighed

– frivilligt arbejde og frivillige sociale organisationer i det 21. århundrede af Michael Wulff
(Bog, indbundet)
Beskrivelse: Hvordan kan de frivillige organisationer bruges bedre i velfærdsarbejdet? Bogen er et indspark til debatten om frivilligt socialt arbejde i det 21. århundrede.  Læs mere her.
Borgerlyst

Af: Andreas Lloyd og Nadja Pass

Dette er bogen for alle, der gerne vil udvikle en god ide fra tanke til handling, styrke et fællesskab, skabe forandringer omkring sig eller trænger til, at få genetableret troen på, at det nytter.  Læs mere her.


Flyt Magten

Af: Rådgiver- og forfatterparret Peter Mose og Susanne Hegelund.

“Flyt magten” er en håndbog, der gennem praktiske værktøjer hjælper lobbyisten med at skaffe og udøve indflydelse. Bogen giver et indblik i psykologien bag beslutningsprocesserne i Folketingets ministerier, samt i medierne og rådhusene. Desuden introducerer den læseren for …       Læs mere her.