Årets Folkehjælper: Thorkild Wilson Føns

Årets Folkehjælper: Thorkild Wilson Føns

I et normalt år uddeler Dansk Folkehjælp i Fredensborg Kommune deres pris: Årets Folkehjælper, på Frivillig Fredag i september. Sådan gik det ikke i år, da arrangement var aflyst. I stedet bliv årets Folkehjælper offenliggjord d. 15.12.

Dansk Folkehjælp har valgt en person, der har været positiv for lokalsamfundet. Denne gang faldt valget på Thorkild Wilson Føns.

Thorkild har, som en dal af Epilepsiforeningen, skabt Cafe`Krampen i Humlebæk. I første omgang holdt Thorkild møder for personer med epilepsi og deres pårørende i Fredensborg Frivillig Center, på Teglgårdsvej 423 A. Nu foregår møderne på Kulturstationen den 1. lørdag i måneden. Der er dog lukket ned grundet corona.

I Café Krampen kan man høre hinandens historier, hygge og der bliver inviteret eksperter, der fortæller om epilepsi. Det har været spændende foredrag med bl.a. neurologer med forskellige specialer.

Ved at skabe et samtaleforum og invitere neurologer, har Thorkild skabt en resurse, for de personer, der har diagnosen epilepsi og deres pårørende. Thorkild Wilson Føns har selv epilepsi, har været igennem 2 operationer og er samtidig behandlet med epilepsimedicin.

Annie Thygesen Andersen, Formand Dansk Folkehjælp Fredensborg siger: “Hatten af for din indsats kære Thorkild. Derfor blev du Årets Folkehjælper 2020. Med stor respekt!”

Fra Frivilligcenteret skal der også lyde et STORT og fortjent!